Huisstijl

We zorgen er voor dat jouw merkidentiteit aansluit bij jouw huisstijl. Een huisstijl die een gevoel van betrouwbaarheid geeft en onderscheidend is van de rest. Het is meer dan een logo alleen. We begeleiden je in het maken van de keuze in kleuren en hun toepassingen, maar ook welke lettertypes je het beste voor je doelgroep kunt gebruiken.

Alle elementen van jouw merkidentiteit en huisstijl voegen we samen in een kort en bondig omschreven handboek, de brand manual. Hierin geven we richtlijnen mee, brand guidelines, aan de huisstijl om zorg te dragen voor consistentie en herkenbaarheid. De brand manual kan naar wens uitgebreid worden met verschillende huisstijldragers om ook de herkenbaarheid en de consistentie in de toekomst te kunnen waarborgen.

Brand guidlines zijn de basis van alle marketing

Mag het logo ook op gekleurde achtergronden of foto’s worden gebruikt? Wat is de minimale grootte die gehanteerd moet worden bij het weergeven van het logo.

Wat zijn kleurcodes voor deze kleuren in: RAL (verfkleuren) PMS (drukwerkkleuren) CMYK (full color) RGB (kleuren voor digitaal gebruik) Folie (voor bijvoorbeeld voertuigen)

Het is belangrijk dat zowel typografie voor platte tekst als koppen wordt vastgelegd en dat duidelijk wordt uitgelegd wanneer de verschillende typografieën gebruikt moeten worden.

Wanneer een huisstijl stijlelementen bevat is het van belang vast te leggen hoe deze gebruikt moeten worden. Hoe moeten ze gebruikt worden, waar moeten ze gebruikt worden en op welke wijze.

Welke richtlijnen zijn vastgelegd voor fotografie? Waar moeten foto’s en afbeeldingen aan voldoen om tot huisstijlfotografie te kunnen behoren? Wat moet de inhoud zijn van de foto, op welke wijze moet deze gefotografeerd worden en op welke wijze moet deze bewerkt worden?

Niet alleen het ontwerp moet vastliggen, maar ook zaken als het formaat/de afmetingen en papiersoort. Denk hierbij niet alleen aan fysieke dragers als briefpapier, enveloppen, visitekaarten, maar ook aan digitale sjablonen of bijvoorbeeld het ontwerp van social media headers en content

Gerard Doustraat 212
1073 XB Amsterdam

Back to top Arrow