Huisstijl & handboek voor Lease Herder

In 2020 startte Stephan zijn autolease- bedrijf, Lease Herder. Met veel ervaring in deze sector maakt hij het verschil door duurzaamheid in de car lease. Wij hebben hem mogen helpen bij het ontwikkelen van een huisstijl.  

Tea-Cups-Mockup-1800-1200

Transparante, duurzame en betrouwbare autolease

Lease Herder autolease richt zich op business-to-business voor het midden- en klein-bedrijf. Ze beheeren een wagenpark van circa 50 auto's.

Lease Herder autolease heeft ons gevraagd om hun missie en visie door te vertalen naar een passende huisstijl. Een huisstijl die onderscheidend is van zijn concurrenten.

Master logo 

Het logo van Lease Herder is een gecombineerd woordmerk met icon. Het woordmerk Lease Herder is opgebouwd uit twee kleuren, een donkere tint en groen. Het icon, een Herdershond die met zijn snuit uit een autoraam in de wind zit, heeft een blauwe achtergrond. Het icon wordt ook gebruikt als stijlelement voor de andere huisstijldragers. Denk bijvoorbeeld aan buttons, briefpapier en socialmedia profielfoto's.

LH-logo
LH-kleur

Duurzaam en exclusief

In de huisstijl hebben we gebruik gemaakt van de kleuren groen, blauw en een donkere neutrale tint. De kleur groen staat voor groei en succes. Woorden die passen bij duurzaamheid en groei. De donkere neutrale tint staat voor exclusiviteit en luxe.

Stijlelement

Het icon kan als stijlelement gebruikt worden voor diverse huisstijldragers. Denk bijvoorbeeld aan flyers, buttons en infographics. Het icon is ook goed toepasbaar voor digitale media zoals de verschillende socialmediakanalen en apps. 

LH-Icon-kleur

Typografie

De slanke letters in het lettertype hebben open vormen, een neutrale uitstraling en vriendelijk karakter. Door haar open en ronde vormen oogt de bold versie rustig en straalt ze professionaliteit uit.   

LH-typo
635843cc-8127-4698-b6fe-43a43de9bc1f
LH-Flag-Mockup