Huisstijl & handboek voor de Spin Up Club

In 2021 bedacht Tom van Duijn een nieuw concept genaamd de 'Spin Up Club'. Een concept waar de balans tussen werk en ontspanning centraal staat. Ik heb ze mogen helpen bij het ontwikkelen van een passend logo met bijhehorende huisstijl.

shutterstock_1722319687-1

Work,

Play &

Relax!

De Spin Up Club is de ontmoetingsplaats waar men werkt, waar pingpong wordt gespeeld en waar je geniet van 'plant-based food'. Allemaal onder het motto 'Work, Play & Relax!'

Tom van Duijn heeft mij gevraagd om het concept van de Spin Up Club een visuele identiteit te geven met een logo en passende huisstijl.

Master logo 

Het logo van de Spin Up Club is een gecombineerd woordmerk met vorm. Het woordmerk Spin Up Club is opgebouwd uit haar eigen typografie en wordt versterkt met de ronde vorm. De ronde vorm illustreert de spinning van een ping-pong bal die we ook in het stijlelement terug hebben laten komen.

SUC_logo-1
SUC_kleur

Creatief & Speels 

In de huisstijl hebben we gebruik gemaakt van de kleuren blauw, paars en geel. De donkere kleur blauw is een uitstekende kleur als basis en zorgt voor rust en ontspanning. De kleur paars staat voor creativiteit, mysterie en magie. De kleur geel zorgt voor het gevoel van speelsheid en vrolijkheid.

The only way is UP

Het stijlelement bevat de UP uit het logo en wordt geillustreed in een ronde vorm. Door middel van een markeringssteek, accentueren we het UP gevoel. De ronde vorm symboliseert een pingpongbal en kan gebruikt worden in diverse huisstijldragers. Denk bijvoorbeeld aan de bedrukking van pingpongballen, posters, infographics en banieren. 

SUC_Balls

Typografie

Het signature lettertype van de Spin Up club heeft met haar ronde vormen en rechte lijnen een sierlijk maar toch stoer karakter. 

Het lees lettertype van de Spin Up club is met haar open vormen en neutrale, maar vriendelijke uitstraling, een goed leesbaar lettertype bij zowel print als web. 

suc-typo-1
SUC-typo_2
SUC_BUTTONS
SUC_CAP

Onder de professionele begeleiding van Cor, is het gelukt om binnen korte tijd onze gedachten over het concept te verwerken tot een passend logo incl. kleur en typografie. Een resultaat waar we erg blij mee zijn. Cor kan goed luisteren en heeft het vermogen om zich goed in te leven. Dit vertaalt hij vervolgens snel en vakkundig in een passend design.

Tom van Duijn, oprichter van Spin Up Club

error: Content is protected !!