Huisstijl & handboek voor Skantrae

In 2018 heeft Skantrae een nieuwe stuctuur aan hun bedrijf gegeven. Wij mochten ze helpen met het ontwikkelen van een ondersteunende, betrouwbare en herkenbare huisstijl.  

Enamel_Cups_Mockup-1

Al 40 jaar is Skantrae het begrip in de deurenmarkt

Skantrae is al ruim 40 jaar actief op de Nederlandse en Belgische deurenmarkt. Welke deur je ook nodig hebt, het brede assortiment van Skantrae beantwoordt aan je vraag. 

Doordat Skantrae haar producten niet alleen maar aan de consumentenmarkt wilt aanbieden, heeft het bedrijf er voor gekozen het aanbod van deuren en kozijnen uit te breiden voor de professionele markt. Hierdoor ontstond Skantrae Professional. Het gaf een nieuwe stuctuur aan het bedrijf. Skantrae heeft gevraagd om haar nieuwe visie door te vertalen naar een passende huisstijl. Een huisstijl die consistent, betrouwbaar en herkenbaar is.

Kleine update, grootse veranderingen

Skantrae is na 40 jaar erg gehecht aan haar logo, en dat respecteren wij natuurlijk! Maar om een nieuwe visie visueel over te brengen is er verandering nodig. Het logo is aangevuld met een pay-off die luidt alsvolgt: Skantrae, aan alles gedacht. Een kleine aanpassing van het logo, maar met grootse veranderingen. 

skantrae_logo
kleuren-skantrea

Energiek rood

In de huisstijl is er gebruik gemaakt van de kleur rood als secundaire kleur. Rood staat voor energie, passie en liefde. Woorden die goed passen bij de vakman die actief is en vol van passie is voor zijn werk. De kleur blauw met kenmerken als kennis, vertrouwen en eerlijkheid, is gekozen als primaire kleur.   

Een bijpassend stijlelement 

Het stijlelement is geinspireerd op de laatste handeling bij het plaatsten van een deur. Het deurbeslag wordt bevestigd met een steeksleutel, die de vorm heeft van een hexagon. Deze vorm past precies in de hoeksnede van het beeldmerk en wordt als stijlelement gebruikt in de huisstijl. 

skantrae-stijlelement
SKANTRAE GRID

Veelzijdig grid

Een veelzijdig basisgrid dat gebruikt kan worden voor meerdere huisstijldragers zoals posters, magagzines, brochures en advertenties. Ook is het grid goed toe te passen op andere uitingen; denk bijvoorbeeld aan offertemappen of  productlabels. Een veelzijdig grid, dat consistent gebruikt kan worden.   

Typografie

De slanke letters in het letertype hebben open vormen en een neutrale maar vriendelijke uitstraling. Het is zeer goed leesbaar en past zowel bij print- als bij web-uitingen.

skantrae-typo-2
skantrae-keycord
scantrae-Stand_Mockup_02

Brand Guide

Alle richtlijnen, templates en stijlelementen zijn uitgewerkt in een slimme brand guide, die door het gehele bedrijf en externe partijen gebruikt kan worden. Zo ondersteunen we de nieuwe corporate identiteit en zal de brand guide bijdragen aan een consistente uitstraling die de juiste boodschap uit draagt. 

skantrae_brand_guide_overzicht-1
View
error: Content is protected !!