Door je onderneming keur te geven, kan je de sterke punten van je bedrijf benadrukken of de juiste klanten aantrekken. Hieronder staan een aantal kleuren met hun kenmerken en omschrijvingen.

De kleur roze staat voor vrouwelijkheid, speelsheid, jeugd en romantiek. Afhankelijk van de tint en verzadiging van roze, kan de betekenis variëren van dromerig en schattig pastelroze tot provocerend en opvallend felroze.

Blauw wordt typisch geassocieerd met kalmte, intelligentie en waarheid. Het is de meest populaire kleur ter wereld als het gaat om individuele voorkeur.

De kleur paars staat voor luxe, mysterie en spiritualiteit. Paars is mystiek, maar toch speels en vrouwelijk. Het wordt ook geassocieerd met moderniteit en rijkdom.

Wanneer mensen aan de kleur groen denken, kan één ding in je opkomen: geld, want groen is een kleur die rijkdom en welvaart symboliseert. Aan de andere kant is het ook de kleur van de natuur en kan het staan…

Rood is een gedurfde kleur en roept vaak gevoelens van oorlog, gevaar en kracht op. Het heeft ook romantische connotaties en kan passie, sensualiteit en liefde oproepen.

De kleur geel wekt gevoelens van geluk en positiviteit op (denk aan smileygezichten). Eer, loyaliteit en duidelijkheid zijn andere woorden die goed bij geel passen.

Tussen geel en rood in is de kleur oranje een felle kleur die onder meer staat voor vastberadenheid, enthousiasme en succes.

Neutrale kleur, zwart kan vele toepassingen hebben. Het kan beide donkere concepten vertegenwoordigen – dood, verdriet – maar het kan ook een gedurfde, koninklijke kleur zijn die wordt geassocieerd met macht.