Huisstijl & handboek
voor REFINERY89

REFINERY89 groeit in 2021 razendsnel waardoor ze een professionele verbetering willen maken in hun visuele indentiteit. Ik heb ze mogen helpen met het ontwikkelen van een professioneel logo met bijbehorende huisstijl.

R89_Free_MacBook_Pro_1-1

A digital advertising specialist!


REFINERY89 helpt klanten met het bereiken van hun publiek op de best mogelijke manier. Met het motto 'geen enkele uitdaging is te groot, geen taak is onmogelijk!'

REFINERY89 heeft mij gevraagd om, met het vorige logo als basis, een verbeterslag te maken naar een nieuwe visuele indentiteit door middel van logo, kleur en typografie.

Master logo 

Het logo van REFINERY89 is een gecombineerd woordmerk met vorm. Het woordmerk REFINERY89 is opgebouwd uit haar eigen typografie en wordt versterkt met een pijl tussen 'REFINERY' en '89'. De pijl illustreert de transformatie naar groei. 

R89_Logo_color
R89_Logo3
R89_kleur

Professioneel & Trots 

In de huisstijl hebben we gebruik gemaakt van verschillende blauwtinten en de kleur oranje. De verschillende kleuren blauw zijn uitstekende kleuren als basis en zorgen voor professonaliteit en rust. Oranje is de vrolijke kleur vol vitale energie die aanzet tot positief denken en creativiteit.

Typografie

Als huisstijl lettertype gebruiken we een sterk en stevig, maar met zijn open vormen, een vriendelijk lettertype. Een prettig lettertype voor print en web. 

Voor de titels en citaten gebruiken we een lettertype met een extra hoge X hoogte en korte afstammelingen. Ideaal voor titels, sub-titels en citaten. 

R89-typo01
R89-typo02
R89_Logo
R89_Brochure_Mockup_1

Cor heeft ons merk in een nieuw geprofessionaliseerd jasje gestoken, maar misschien nog wel het belangrijkste; aan strikte richtlijnen gebonden in een brand guide. Ideaal om onze snelle groei te ondersteunen en externe communicatie vanuit onze groeiende groep medewerkers internationaal op elkaar afgestemd te krijgen.

Hugo Welkers, CEO Refinery89

error: Content is protected !!