Huisstijl update & handboek voor STRAETUS

In 2021 is STRAETUS International overgenomen en werd het tijd voor een rebranding die aansluit bij het merk STRAETUS. Ik heb ze mogen helpen bij de ontwikkeling van de rebranding zonder dat ze hun indentiteit verloren.

Straetus_paraplu-1

Voor klantvriendelijk incasseren

STRAETUS is een landelijk opererende incassoformule met regionale vestigingen. Hun kernwaarden zijn persoonlijk, transparant en ondernemend.

STRAETUS heeft mij gevraagd om het huidige logo een update naar 2021 te geven. Een update met kleine aanpassingen waar de huidige herkenbaarheid voor op staat. Een update die de missie en visie van STRAETUS doorvertaalt naar een passende huisstijl.

Master logo 

Het logo van STRAETUS is een gecombineerd woordmerk met icon. Het woordmerk STRAETUS is opgebouwd uit haar eigen typografie met tagline 'the friendly debt collector'. Het wordt versterkt met een icon, een helm ter bescherming van uw waarden. Het icon kan ook op zich zelf gebruikt worden als stijlelement voor andere huisstijldragers. Denk bijvoorbeeld aan buttons en socialmedia profielfoto's.

straetus_logo
straetus_kleur

Betrouwbaar en eerlijk

In de huisstijl hebben we gebruik gemaakt van de kleuren blauw, groen en een neutrale beige tint. Blauw wordt gezien als de kleur van vertrouwen, staat voor duidelijke communicatie en betrouwbaarheid. De kleur werkt productief.  De kleur groen staat voor groei en succes. Woorden die passen bij klantvriendelijk incasseren.

Label

Het label is ontwikkeld voor de verschillende kanalen die STRAETUS bedient. Het onderscheidt de verschillende kanalen in kleur en kan als stijlelement gebruikt worden voor diverse huisstijldragers. Denk bijvoorbeeld aan posters, flyers en banieren. 

straetus_label

Typografie

Het huisstijllettertype van STRAETUS is met haar ronde vormen en prinselijke uitlopende schreven, een sterk lettertype om de vele ontberingen van een steeds veranderende wereld te weerstaan.

Straetus-typo-2

Het lees lettertype is met zijn open vormen en neutrale, maar vriendelijke uitstraling, een goed leesbaar lettertype bij print en web.

Straetus-typo-02-1
stamp_straetus
straetus_binder

Brand Guide

Alle richtlijnen, templates en stijlelementen zijn uitgewerkt in een slimme brand guide, die door het gehele bedrijf en externe partijen gebruikt kan worden. Zo ondersteunen we de nieuwe corporate identiteit en zal de brand guide bijdragen aan een consistente uitstraling die de juiste boodschap uit draagt.

straetus_brand_guide_overzicht

Cor heeft voor ons de rebranding gedaan na onze overname van Straetus International. Hij heeft een internationale frisse huisstijl ontwikkeld die goed aansluit bij ons merk. Door de fijne en snelle samenwerking zijn we tot volle tevredenheid tot dit resultaat gekomen en was de rebranding een begin van een langdurige samenwerking.

Crijn Jansen, CEO STRAETUS International 

View
error: Content is protected !!