Huisstijl & handboek voor LEASEHERDER

In 2020 startte Stephan met LEASEHERDER als onafhankelijk bemiddelaar voor zakelijke autolease. Met veel ervaring in deze sector maakt hij het verschil door gespecialiseerd te zijn in elektrische voertuigen. Ik heb hem mogen helpen bij het ontwikkelen van een huisstijl.

Tea-Cups-Mockup-1800-1200

Transparante, duurzame en betrouwbare autolease

LEASEHERDER richt zich op business-to-business voor het midden- en kleinbedrijf. Ze beheren een wagenparken van circa 10 tot 100 auto's.

LEASEHERDER heeft mij gevraagd om hun missie en visie door te vertalen naar een passende huisstijl. Een huisstijl die onderscheidend is van zijn concurrenten.

Master logo 

Het logo van LEASEHERDER is een gecombineerd woordmerk met icon. Het woordmerk Lease Herder is opgebouwd uit twee kleuren, een donkere tint en groen. Het icon, een Herdershond die met zijn snuit uit een autoraam in de wind zit, heeft een blauwe achtergrond. Het icon wordt ook gebruikt als stijlelement voor de andere huisstijldragers. Denk bijvoorbeeld aan buttons, briefpapier en socialmedia profielfoto's.

LH-logo
LH-kleur

Duurzaam en exclusief

In de huisstijl hebben we gebruik gemaakt van de kleuren groen, blauw en een donkere neutrale tint. De kleur groen staat voor groei en succes. Woorden die passen bij duurzaamheid en groei. De donkere neutrale tint staat voor exclusiviteit en luxe.

Stijlelement

Het icon kan als stijlelement gebruikt worden voor diverse huisstijldragers. Denk bijvoorbeeld aan flyers, buttons en infographics. Het icon is ook goed toepasbaar voor digitale media zoals de verschillende socialmediakanalen en apps. 

LH-Icon-kleur

Typografie

De slanke letters in het lettertype hebben open vormen, een neutrale uitstraling en vriendelijk karakter. Door haar open en ronde vormen oogt de bold versie rustig en straalt ze professionaliteit uit.   

LH-typo
635843cc-8127-4698-b6fe-43a43de9bc1f
LH-Flag-Mockup

Brand Guide

Alle richtlijnen, templates en stijlelementen zijn uitgewerkt in een slimme brand guide, die door het gehele bedrijf en externe partijen gebruikt kan worden. Zo ondersteunen we de nieuwe corporate identiteit en zal de brand guide bijdragen aan een consistente uitstraling die de juiste boodschap uit draagt. 

lease_herder_brand_guide_overzicht-1

Het lukt Cor om een waterval van ideeën te vertalen naar een beeld wat je zelf niet had kunnen bedenken, maar wat wel klopt! Ik kan Cor dan ook zeker aanbevelen!

Stephan den Herder, CEO LEASEHERDER

View
error: Content is protected !!